Tuesday, February 19, 2013

QIOS Health and Beauty | Kelebihan Rumpai Laut (Pure Marine Collagen)

Kelebihan Pure Marine Collagen - Benefits


Hello! Hello! 

Kita tahu kan kebanyakan sumber rumpai laut adalah dari negeri Sabah. Saya ada seorang pak cik yang tinggal di sana iaitu di Semporna. Beliau berkata rumpai laut adalah salah satu sumber makanan kesihatan bagi penduduk di sana.

Jadi, kali ini, QIOS nak kongsi sikit antara kelebihan-kelebihan yang terdapat dalam rumpai laut.

Mencantikkan kulit, melicin dan menegangkan kulit.

Merangsang penghasilan sel-sel kulit yang baru dan menyembuhkan kulit dan luka.
Memperbaiki masalah kulit dan rambut, mengurangkan kedutan dan kesan hitam selulit dan jerawat. 
Melembutkan tumit kaki yang merekah. 
Memejalkan payudara, otot dan punggung.
Mengurangkan tekanan darah tinggi.
Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh.
Menguatkan tulang sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis.
Mencegah kanser/tumor.
Mencegah anemia.
Memberi tenaga, merawat sakit jantung dan tiroid.
Menghilangkan sembelit.
Melancarkan penghadaman dan merawat gastrik.
Memberi kekenyangan/diet.
Melaraskan berat badan dan hormon.
Membuang toksin.
Menguatkan sistem abdomen dan memelihara tiroid.
Membantu meningkatkan metabolisme.
Meningkatkan peredaran darah, mengurangkan sakit bahu dan belakang.
Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot.

Rasanya macam banyak lagi tapi yang penting rumpai laut dapat memberi kebaikan pada kulit, perut dan usus, sistem saraf dan tulang, dan menjauhi segala penyakit (Dengan izin Tuhan. Kita hanya mampu berusaha, kan?)

Sejujurnya, saya (Syaza) sendiri mengambil Pure Marine Collagen. Saya kongsi satu cerita mengenai kesan mengambil Pure Marine Collagen.

Dulu kan, tumit saya dan tapak kaki saya terutama bahagian ibu jari saya merekah, kering akibat pemakaian kasut tinggi. Kadang-kadang dok sedap jalan-jalan, shopping sana, shopping sini, okay, tipu, window shopping je, tapak kaki saya kadang-kadang melecet mungkin akibat peluh ke, wap ke, basah ke. Jadi, melecetlah. Bila dah kering, dia merekah, menggelupas, huduh~ Berkedut pun ye.

Masa makan Pure Marine Collagen, tak tahu pun ada kelebihan melembutkan tumit kaki merekah. Tapi bila sekali mak saya sebut pasal tumit, terus tengok tumit sendiri. Wow! Lembut! Dah tak ada kesan rekah tu! Wee~~ Lembut je.

Yang best nya, mak saya yang dah capai umur 55 tahun, tumit dia pun lembut! Seriously, dulu saya selalu urut kaki mak saya (dulu?sekarang tak ke?hehe..) Selalu tanya dia, "Kenapa kaki macam ni sekali?" sebab kulit mati terpacak-pacak, sakit jari I tau masa urut-urut.Hehehe! Kering, merekah tu jangan cakap la. Tapi, sekali masa berkumpul dengan mak cik-mak cik yang lain one day tu, dia tayang tumit dia, pergh, lembut! Kalah orang muda. Semua mak cik-mak cik impressed. Honestly, mak saya tak pakai any losyen dekat badan ye. 

Okay, itu antara cerita benar pasal kelebihan mengambil Pure Marine Collagen. Ada lagi tau. Tapi kalau nak tahu lagi, rasailah sendiri - Pure Marine Collagen dari My Mama! dan QIOS Pulcher.

Pure Marine Collagen Gred AA PURE MARINE COLLAGEN BY MY MAMA!
Gred AA (Kuning)
100% asli.

Tanpa pewarna.

Tanpa pengawet.

Tanpa steroid.

Tanpa perasa

Diproses secara stim.







1 paket (100gm) - RM12.00.



Pure Marine Collagen Gred AAA
 PURE MARINE COLLAGEN BY MY MAMA!
GRED AAA (Lembayung)
100% asli.

Tanpa pewarna.

Tanpa pengawet.

Tanpa perasa.

Tanpa steroid.

Diproses secara pengeringan di bawah sinaran matahari.
 
  




1 paket (100gm) - RM15.00


Bagi sesiapa yang berminat boleh membuat tempahan samada melalui Order form di atas atau dengan komen dekat tempat komen pun boleh.

Atau nak direct pada My Mama! tu sendiri di talian 016-3235787 (Puan Normah). Tapi kalau nak,telefon, hanya untuk membuat tempahan/pembelian sahaja.

Sebarang persoalan boleh hantar ke e-mail kami info.qios@gmail.com atau pada kotak komen di bawah.

Selamat mencuba! :)