Wednesday, January 16, 2013

QIOS Style | Gaya Rambut Musim Bunga

Teringin nak tahu hairstyle terkini Hollywood? Sini sini! Kami pun ada bagi coverage meluas tentang hairstyle. For those yang suka ehem ehem (berangan-depan-cermin) seperti saya. Jom layan entri ni!

Siapa kenal bintang GLEE ni! Saya suka GLEE! Hehe! Dan paling sangkut dengan remix lagu I feel pretty/Unpretty by GLEE season 2!
A bit personal but I'm sure a lot of people will love this cover! hehe. So jom layan entri HAIRSTYLE MUSIM BUNGA.  Hehe, nak rasa ala-ala cute dan adorable inilah musimnya :)

TWISTED BRAIDS photo | Dianna Agron
Twisted braid by Diana Argon
Trend yang menjadi pilihan selebriti ini, kelihatan sangat sempoi dan tenang. Boleh digayakan untuk temu janji bersama orang yang tersayang, atau pun teman.

Kalau nak bagi ala messy messy tu, bubuh hairspray sikit pastu sikat backward sikit-sikit. Nak bagi kekal lama pun, sila sembur hairspray! Okay?

Hehe, sila rujuk tutorial yang seakan-akan Diana Argon punya style. Hehe bezanya dia buat belahan rambut tengah manakala Diana punya braid dari kanan ke kiri.


Upnext! Style ni selalu menjadi style ruji harajuku style sebelum dia tercampak dibumi cowboy. Digayakan oleh good girl gone bad kita, Miss RiRi! (On ke Off dengan CB?)

BIG BUNS photo | Rihanna
big bun by RiRi

Seperti kata Mr.Kate (Sejak bila ntah dia kata..) lagi senang kalau hujung rambut itu di-curlkan untuk menghasilkan fluffy-ness. Kalau nak nampak sweet, boleh tanggalakan extra large shades anda, calit warna warna lembut eyeshadow, beruskan eyeshadow berwarna rose dan lipstick merah cair atau oren cair. Mesti KAWAIIIIIIIIII.

Sila layan tutorial dari pen-DIY no.1 saya MR.KATE!!!!!! Guna stokin je untuk meng-gedabakkan bun awak. hehe (amboi, bahasa!)


Seterusnya! Trend ni menjadi ikutan ramai wanita berusia dioffice saya, No offense! Saya kagum kerana anda mengikuti fesyen dengan koleksi headband yang kiut miut, I tak reti pakai noxxxxxxxxxxx. 

DELICATE HEADBANDS photo | Gwyneth Paltrow
Cute hairband by Gwyneth Paltrow

Tak ada tutorial disini, tapi insya-allah akan saya karang entri how to make your own ADORABLE HEADBAND!! Cuba bayangkan kalau beli kat Sinma mau kena RM7-10, apatah lagi kalau beli dekat online, memang tak dapatlah jack FOC atau budget mengikut poket anda.

Cute kan?

OK!Jom kita ke ala Pixie (bukan basikal okay tu ejaan lain, bunyi cam ada gaya). style! Hehe, nak nampak professional tapi cute? Inilah caranya!!

SLICKED-DOWN STRANDS photo | Emma Watson
Slick down strand by Emma Watson

Merah itu mak ngah! Cute, sexy dan smart. Ini pun takde tutorial, kalau awak pergi salon pun paling kurang dia suruh awak beli shurei gel yang strong hold tu. Hehe..smart kan. Tak payah bawa sikat kemana-mana~ Confirm tak rimas :)

HIGH PONIES photo | Nicole Richie
Tocang yang tinggi dari Nicole Richie

Confirm easy breazy punya, perbezaan kenapa kita tak dapat buat tocang simple macam dia, kerana kita tak blonde dan fringe (rambut depan kita, tukang gunting rambut kita failed dalam course memotong fringe). Fringe dia membuatkan hairstyle dia jadi cute sangat. Plus with her earing. Yela sebab dia tak pakai necklace (motif?). Nak nampak pulcher dan bergaya. hehe (promote pulcher!)

CENTER-PART CURLS photo | Olivia Palermo
Centre-part curl by Olivia Palermo

Cantiknya curl dia, sesuai sangat untuk dia membuat belahan tengah rambut. Sebab muka dia ada simetri yang seimbang. Hehe, memandai je. Sekiranya anda berada dikalangan insan berambut kerinting, EMBRACE IT!! Tak semua orang mampu ada rambut kerinting. Jarang sangat, Ikal tu ada, tapi kerinting tu special!! :) hehe, toned it with suitable shampoo dan conditioner. Kerana! majoriti wanita berambut kerinting mengalami masalah rambut kering~ 

Kan sekarang dah banyak product conditioner tanpa bilas. Apa tunggu lagi! Sayangilah diri anda, kerana dirimu begitu bermakna! ahaks~

Tiada tutorial, kerana ini kerja mudah!! belah tengah je pada rambut! hehe :)

LOOSE SIDE BUNS photo | Kate Mara
loose side bun by Kate Mara

Yang ini baru ada tutorial, hehe, seperti yang saya katakan sebentar tadi, jangan sibuk sibuk nak cari flat iron untuk meleperkan rambut fluffy anda! EMBRACE IT! Kami yang berambut lurus ni, naik stress nak kembangkan rambut, tapi itu pun jadi kelebihan kita juga, masing masing ada kelebihan masing masing. Ini adalah kurniaan tuhan! hehe, Sila bersyukur~

Seperti Style rambut Diana, style rambut seperti nak nama soft dan sedap mata memandang ( padahal lepas tu sengsara nak tanggalkan pin hehe, bergurau je!) Sesuai nak membuat style ala romantis gitu~ ditiup bayu vooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo (bayu ke ribut)


Tak salah nak berangan mana tau suatu hari nanti boleh tunjuk kepada yang halal, hehe~ Tak de lah hari hari si dia melihat rambut anda sanggul nenek kebayan je. Belajar untuk menyejukkan hati suami.

Sekian!

XoXo,
Qios | Pulcher

p/s: gambar adalaha hasil internet! bukan hak milik QP! Harap maklum.